De wintermaanden zijn achter de rug: de zonnestralen op mijn aangezicht en het aangename temperatuurtje tijdens de trainingen van de laatste dagen bevestigen deze stelling. Ik hoop dat de ijsheiligen ons dit jaar met rust laten zodat we vanaf nu eindelijk allemaal wat meer buiten kunnen vertoeven. Onze kinderen, maar ook Debs en ikzelf, hebben hier in elk geval duidelijk nood aan… 

Na de finishlijn in Zürich vorig seizoen legden Deborah en ik onszelf een nieuw doel voor: een gezamenlijk project genaamd ‘het huwelijk’ kreeg stap voor stap vorm. Op 14 februari, een datum die ik alvast nooit zal kunnen vergeten, kenden we met een knalfeest het absolute hoogtepunt van deze spannende tijden. 

Mijn ervaringen voor en tijdens mijn eerste Ironman-race fungeerden ondertussen als vruchtbare bodem waaruit een kiem voor een groter project stilletjes aan is beginnen groeien. Sinds begin februari kreeg dit groeiproces een enorme boost dankzij de plannen die ik samen met Atlas Copco Rental Europe kon smeden. 

 

Conceet:
Waar gaan we heen? Kona Hawaii.
Wanneer gaan we daarheen? Oktober 2016.
Wat gaan we daar doen? Triatlonnen... Top 20 halen op de Ironman World Championships, weliswaar binnen mijn eigen agegroup.

Zoals je kan lezen in mijn programma voor komend seizoen zal ik dit jaar twee volledige triatlons afwerken. Op 12 juli zal ik aan de start verschijnen van Challenge Roth, een triatlon die je als Europeaan ooit moet gedaan hebben. Deze woorden komen van zowat elke atleet die me daar is voor gegaan.  Een PB (personal best) is hier mijn doelstelling: laat ons maar eens een keer ‘sub nine’ gaan ;-)

Daarnaast wil ik tijdens deze wedstrijd ook een pak ervaring opdoen met oog op wat nog volgt…

Op 26 september zal ik in Mallorca mijn ticket voor IM Kona 2016 proberen te verzilveren. Een plaats op het podium binnen mijn agegroup, zoals in Zürich vorig seizoen, geeft me recht op een slot voor Hawaii 2016.

Om parcourservaring op te doen zal ik op 9 mei ook in Mallorca starten aan de IM 70.3, deze wedstrijd over de halve afstand is ineens een goede waardemeter om te checken of ik goed uit de winter ben gekomen. Resultaten van het extra werk in het zwembad en het feit dat ik zonder pech of ziekte kon doortrainen geven me alvast vertrouwen op een snelle race in Alcudia.

Je leest dus dat we ons weer eens gaan ‘smijten’, dit keer écht met hoge ambities. Ik onthoud je mijn avonturen onderweg niet, je kan via deze website op de hoogte blijven van mijn sportieve uitspattingen.

Een weg die mee wordt geplaveid door Atlas Copco Rental - Bikeblend - SP&O triatlonclub Mechelen - DeeWee bikes - Karel de Grote hogeschool Antwerpen en Deborah x